APPARATO DIGERENTE - INGLESE
Il sistema digerente di ogni essere vivente ha il compito di introdurre, digerire ed assorbire i principi nutritivi contenuti negli alimenti eliminando eventualmente i residui non utilizzabili per il proprio metabolismo, sotto forma di feci.Esso, in quanto "sistema" è riferito ad organismi pluricellulari, e in quanto in grado di assimilare è riferito a eterotrofi, pur utilizzando il concetto della digestione per organismi autotrofi, come per esempio le piante carnivore, e i loro corrispondenti organi digestivi. In genere è principalmente un organo animale.
L'epitelio dello stomaco secerne principalmente enzimi proteolitici come pepsina e chimosina, H2O e HCl. L'esofago, dopo aver attraversato l'adito esofageo, si fonde con lo stomaco a livello della valvola del cardias. Nello stomaco avviene l'attacco principale alle sostanze del cibo e la loro lisi, ad opera di enzimi litici, tra i quali la pepsina, che serve per rendere le proteine sostanze più semplici, e l'acido cloridrico, che rende acido il contenuto dello stomaco; queste sostanze, insieme all'acqua, costituiscono i succhi gastrici. Le pareti dello stomaco sono inoltre ricoperte da uno strato di muco, prodotto dalle cellule mucipare delle fossette gastriche,che ha il compito di proteggere la parete gastrica dall'azione corrosiva dell'acido cloridrico. Grazie ai movimenti peristaltici il bolo, trasformato in chimo, si muove verso il piloro che lo porterà all'intestino tenue.
TRADUZIONE IN INGLESE:
The digestive system of every living being has the task to introduce, Digest and absorb the nutrients contained in food by removing any residue cannot be used for your own metabolism, in the form of feces. It, as a "system" is referring to multicellular organisms, and as able to assimilate is reportedly a heterotrophic, while using the concept of digestion for autotrophic organisms, such as carnivorous plants, and their digestive organs. Typically is primarily an animal body.
Is the first hollow organ of the digestive system may be found in the abdominal cavity, it has a temperature of 37 degrees Celsius and a pH of 3.5. The epithelium of the stomach secrete proteolytic enzymes such as pepsin mainly and chymosin, H2O and HCl (hydrochloric acid, which has the function of activating the enzyme (inactive) pepsinogeno in pepsin (active), which hydrolyzes proteins into amino acids). The esophagus, after crossing the cause esophageal (lat: aditus esofageum), merges with the stomach valve (incontinent) of Cardia. The stomach is the main attack to food substances and their Lysis (especially as regards proteins) by lytic enzymes such as pepsin, which serves to make simpler substances, proteins, and hydrochloric acid, which makes the acid content of the stomach; These substances, along with water, form the gastric juices. The walls of the stomach are also covered by a layer of mucus, produced by mucipare cells of the gastric pits, which has the task to protect the gastric wall by the corrosive action of hydrochloric acid. Thanks to peristalsis the bolus, chyme, turned toward the pylorus moves that will take him to the small intestine.
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